PODGORICA – Opština Berane saopštila je da najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića i pozvala da se da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da je i ranije bila meta napada.„Berane bilo i ostalo harmoničan, multietičan grad i to smo dokazali i u ranijim, mnogo težim vremenima, kada su vrata ovoga grada bila otvorena za raseljena lica svih nacionalnosti. U tom pravcu ne želimo da bilo ko Berane predstavlja kao sredinu netrpeljivosti, netolerancije ili loših međunacionalnih odnosa“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodje, takvu vrstu optužbe, ma od koga dolazila, sa indignacijom odbacuju, i doživljavaju kao smišljenu, zlonamjernu činjenicu, uz očigledno skrivanje suštinskih problema.

„Ono što je simptomatično jeste da je naš sugrađanin i ranije prijavljivao da su njemu pretili, i na žalost, organi koji su dužni da mu garantuju bezbednost su bili i u obavezi da to učine”, navodi se u saopštenju.

U Beranama su na vlasti prosrpske stranke koje su opozicija na državnom nivou.

Crnogorska policija iz Berana uhapsila je Miloša Radevića (25) i Novaka Petrića (19) zbog sumnje da su pretukli Igora Tomkića i naneli mu teške telesne povrede. Tomkić je ranije prijavljivao policiji da mu grupa huligana preti, provaljuje u radnju, upada u dvorište i da “sve to čine na nacionalnoj osnovi budući da je hrvatske nacionalnosti”. On je medijima rekao da to traje već godinu i po dana.

Beta