BEOGRAD – Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona pošto su u revanš utakmici osmine finala na svom terenu pobedili Šalke sa 7:0.

Dvostruki strelac bio je Serhio Aguero u 35. minutu iz jedanaesterca i u 38. minutu. Golove su postigli i Leroj Sane u 43. minutu, Rahim Sterling u 56, Bernardo Silva u 71, Fil Foden u 78. i Gabrijel Žezus u 84.

Siti je prošao dalje ukupnim rezultatom 10:2, pošto je u prvoj utakmici u Nemačkoj pobedio sa 3:2.

Siti je prvu dobru šansu imao u 14. minutu kada je Aguero pogodio stativu. Engleski tim je pritiskao protivnika, što se isplatilo u 35. minutu kada je poveo golom Aguera iz jedanaesterca, koji je dosudjen posle prekršaja Džefrija Brume nad Bernardom Silvom.

Argentinac je udvostručio prednost tri minuta kasnije, na dodavanje Rahima Sterlinga.

U 43. minutu bilo je 3:0 za Siti, a strelac je bio Leroj Sane, nakon što je sudija proverio da li je bilo ofsajda. U 54. minutu poništen je Saneov gol zbog ofsajda, a ponovo je korišćen VAR. ;

Dva minuta kasnije strelac je bio Rahim Sterling, a igrači i navijači Sitija su na slavlje morali malo da sačekaju, pošto je pogodak ponovo proveren putem video tehnologije.

Peti gol za Siti postigao je Silva u 71. minutu na asistenciju Sanea. Isti igrač bio je asistent i u 78. minutu, kada je mrežu nemačkog tima zatresao Foden.

Konačan rezultat i sedmi gol za Siti postigao je Žezus u 85. minutu.

Žreb za četvrtfinale održaće se u petak 15. marta.

Beta