BEOGRAD – Za nedavni upad u RTS ili incident u četvrtak ispred Skupštine grada nema razumnog opravdanja, saopštio je juče Savet za ljudska prava LDP-a.

“Savez za Srbiju mora razumeti da izazivanje sukoba, ne samo sa ženama već i s neistomišljenicima, ugrožava svakog normalnog čoveka u zemlji. Zato moraju prestati sa svesnim izazivanjem incidenata. Svako verbalno i fizičko nasilje, ne samo prema ženama već i neistomišljenicima, mora biti osuđeno od svih i sankcionisano u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju LDP-a.

Ta stranka ukazuje i da je najavljeni “Marš na Pink” neprihvatljiv. 

“Ako je u subotu Pink na redu, ko je u nedelju, ponedeljak ili narednog vikenda”, zapitao je LDP i ukazao da svaki oblik verbalnog nasilja vodi do fizičkog.

“Onaj ko je danas pretio da će ženi “lupiti šamarčinu”, sledeći put će to i učiniti, a mi smo svesni posledica takvog ponašanja, zbog čega ne možemo i ne želimo da ćutimo. Šamaranje nije politika. To nije politička borba”, saopštio je Savet za ljudska prava LDP-a.

Ta stranka traži da se identifikuju i sankcionišu oni koji su ispred Skupštine grada pretili ženama, pošto moraju biti kažnjeni oni koji svesno izazivaju opasnost, jer nasilje ne može biti alternativa vlasti.

Tanjug