BEOGRAD – Mensa Srbija prvi put će ove godine omogućiti osobama sa invaliditetom da učestvuju u testiranju IQ, koje će se održati u subotu, 20. aprila i biće besplatno.

Ovo je prvi put u više od 20 godina dugoj istoriji Mense Srbije da se ovakvo namensko testiranje organizuje u našoj zemlji. Cilj testiranja je i da se podigne svest o problemima sa kojima se u svakodnevnom životu sreću osobe u invalidskim kolicima zbog nepostojanja pristupnih rampi i adekvatnih mogućnosti za prevoz.

Testiranje se održava u prostorijama Udruženja mladih i studenata sa invalididtetom (Vanđela Tome broj 5), koje imaju prilagođen pristup osobama koje se kreću u invalidskim kolicima.

Do sada se za proveru koeficijenta inteligencije prijavilo 10 osoba na e-mail UMSI, a testiranje će biti obavljeno u tri grupe, u terminima od 12, 14 i 16 sati.

Mensa Srbije je ovo testiranje obezbedila u saradnji sa Udruženjem mladih i studenata s invaliditetom (UMSI), Republičkim udruženjem studenata sa hendikepom (RUSH), Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara Dunav (UPIK Dunav) i Udruženjem distrofičara Beograd, a više informacija može se naći na mejl adresi [email protected] ili telefonom na broj 064/133 9655.