BEOGRAD – Pokret slobodnih gradjana danas je saopštio da pruža podršku novinarima Birna, Cinsa i Krika koji su, kako je istaknuto, “zbog svoje hrabrosti i profesionalnosti postali mete opasnih optužbi kojima se ugrožava njihov rad i bezbednost”.

“Vladajuća stranka nastavlja sa kampanjom stavljanja meta na sve gradjane koji ne ćute o malverzacijama, kradjama i lošoj upravi koju sprovode. Danas je na meti medija Birn i njen glavni urednik Slobodan Georgijev, kao i nezavisni istraživači Krik i Cins koji se pojavljuju u jednom od gnusnih spotova”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da “spotove iste vrste vladajuća SNS i satelit Srpska lista su u jesen 2017. pravili protiv Olivera Ivanovića koji je kasnije ubijen u sred dana sa šest metaka, a do danas ubice i nalogodavci nisu pronadjeni”.

Pokret slobodnih gradjana je najavio da će o dešavanjima u Srbiji obavestiti medjunarodnu javnost, “a nakon preuzimanja odgovornosti za upravljanje državom procesuirati sve one koji su u ovako gnusnim kampanjama učestvovali ili ih osmisili”.

Beta