TUTIN – Pet osoba je poginulo, a više je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 6:45 časova dogodila na magistralnom putu Niš – Priština u selu Barlovo, kod Kuršumlije.

Na licu mesta poginule su četiri osobe, a kako su agenciji Beta rekli u Niškom kliničkom centru, preminula je i žena koja je imala povrede grudnog koša i unutrašnje krvarenje.

U kliničkom centru u Nišu na lečenju su još dve teško povređene osobe i njihovo stanje je stabilno.

Tri lakše povređene osobe primljene su u bolnicu u Prokuplju.

Prema prvim informacijama, reč je o direktnom sudaru autobusa Nišekspresa i kamiona sa prikolicom. Autobus je išao ka Prokuplju i u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu kolovoza i direktno udario u kamion. Autobus se potom zapalio i potpuno izgoreo. Poginuli su vozači oba vozila.

Uzrok nesreće se još utvrđuje, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije iz Beograda Nebojiša Arsov.

“Tela putnika i vozača bila su ugljenisana. Istraga će utvrditi šta je tačan uzrok nesreće, ali za sada je evidentno da je autobus skrenuo u suprotnu traku kojom se kretao kamion”, rekao je Arsov.

Na deonici puta Niš-Priština, kod sela Barlovo gde se nesreća dogodila saobraćaj je i dalje u prekidu.

MUP najavio kontrolu prevoznika

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov apelovao je na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.

“Ovo je još jedna teška saobraćajna nezgoda koja se dogodila u prethodnih sedam dana, tokom kojih je, na žalost, na našim putevima poginulo ukupno 19 osoba”, rekao je Arsov.

Kako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nezgode, izvršiti nadzor prevoznika.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije izvršiće nadzor kod prevoznika i utvrditi da li su sve zakonske odredbe poštovane, a istraga, koju vodi Osnovno javno tužilaštvo, utvrdiće kako je do ove saobraćajne nesreće došlo”, rekao je Arsov.

Načelnik Uprave saobraćajne policije pozvao je putnike i vozače da sve nepravilnosti prilikom prevoza prijave Upravi saobraćajne policije na broj 064/892-21-21.

Arsov je apelovao na sve vozače, koji tokom prvomajskih praznika idu ili se vraćaju sa odmora, da poštuju brzinu kretanja, da ne pretiču na mestima na kojima to nije bezbedno i da vode računa o drugim učesnicima u saobraćaju.

Indeks Online/Beta