BEOGRAD – Festival pod nazivom “Mirdita – dobar dan!” biće održan ove godine od 29. maja do 1. juna na više lokacija u Beogradu a deo festivala biće posvećen razgovoru o budućnosti odnosa Beograda i Prištine i značaju saradnje za srspko i kosovsko društvo. ;

“Kriza u političkom dijalogu se vrlo jasno i direktno odražava na svakodnevni život gradjana Srbije i Kosova, i dodatno obeshrabruje retke primere saradnje izmedju dva društva, ne samo u kulturi, već i u privredi, sportu, obrazovanju i svim drugim oblastima. Festival jasno poručuje srpskoj i kosovskoj javnosti, ali i političkim elitama, da se barijere i prepreke moraju uklanjati, a ne stvarati nove”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava, festival će zvanično biti otvoren projekcijom filma “Hladni novembar” reditelja Ismeta Sijarina.

Reč je o filmu koji je u više navrata nominovan i nagradjivan na medjunarodnim filmskim festivalima, ;a na dan otvaranja biće izveden i umetnički performans Škumbina Tafilaja “Hajde da vodimo ljubav”.

Ulaz na sve dogadjaje, kao i prethodnih godina, biće besplatan.

Festival organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava, Gradjanske Inicijative iz Beograda i Integra iz Prištine.

Beta