BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji s Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

Kako je saopštio MUP Srbie, uhapšeni su M. N. (1964), zaposlen u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, B. M. (1969), odgovorno lice u špediterskoj kući “BRW Cars” iz Niša, N. N. (1976), odgovorno lice u “Herbafarmu”, D. M. (1986), odgovorno lice preduzeća “Labor farm”, i D. K. (1968), zaposlen u preduzeću “Trace Serbia”.

Sumja se da su oni u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije “28 jun”, kako bi M. N. posredovao da ta organizacija dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su bili predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš.

B. M. i D. K. su uhapšeni prilikom primopredaje jednog dela novca od 17.000 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Tanjug