PRIŠTINA – Kosovska policija oglasila se povodom jutrošnje akcije na severu KiM, saopštivši da je uhapšeno nekoliko policijskih službenika i građana, osumnjičenih za “učešće i organizovananje kriminalne grupe”, u vezi sa krijumčarenjem robe, zloupotrebom službenog položaja, davanjem mita i nedozvoljenom trgovinom.

“Uprkos oružanom otporu u Severnoj Mitrovici, policijska akcija je nastavljena, uključujući hapšenje i kontrolisanje pojedinih lokacija, što je rezultiralo zaplenom relevantnih dokaza, kao i dugih cevi”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu kosovske policije.

Operacija se sprovodi u saradnji Kosovske policije i kosovskog policijskog inspektorata, na osnovu naloga Osnovnog suda u Prištini, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je operaciji prethodila višemesečna istraga inspektorata i kosovske policije koju je predvodilo Specijalno tužilaštvo.

“Kosovska policija, u saradnji sa sudstvom i policijskim inspektoratom, ostaje posvećena ispunjavanju svojih obaveza i dužnosti kako bi se održao javni red i mir, sprečile ilegalne aktvinosti, bez obzira ko je u njih uključen”, navodi se u saopštenju.