SJENICA – U četvrtak je u restoranu Vesna upriličen iftar u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Srbije, Mešihata Islamske zajednice Sandžaka, Odbor Medžlisa Islamske zajednice Sjenica pod pokroviteljstvom i podrškom Diyaneta Republike Turske.

Iftar je organizovan u okviru aktivnosti koje Rijaset Islamske zajednice Srbije u saradnji i pod pokroviteljstvom Diyaneta Republike Turske realizuje ovih dana na prostoru Republike Srbije.

Aktivnosti se sastoje od posjete džematima, podjele ramazanskih paketa i organizovanja iftara za vjernike.

Na iftaru u Sjenici uz ilahije hora Stambol, prisustvovao je veliki broj vjernika, predstavnika javnog, kulturnog i političkog života.

Prisutnima se obratio glavni imam tog medžlisa mr. Sabit ef. Šećović koji je istakao bitnost veze koja postoji između muslimana Sandžaka i Srbije i muslimana Republike Truske uz zahvalu Allahu dž.š. na ovom iftaru uputio je i dovu da eza bude još jača.

Skupu se takođe obratio i izaslanik Diyaneta i savjetnik za socijalna pitanja pri ambasadi Republike Turske dr Fatih Yucel, koji je poselamio prisutne u ime predsjednika Diyaneta u ime ambasadora Republike Turske U Beogradu i u svoje lično ime. Osvrćući se na aktivnosti koje su realizovane prethodnih dana, izrazio je zadovoljstvo na saradnji koju su kao Diyanet Vakfi ostvarili sa Rijasetom Islamske zajednice Srbije. Posebno se zahvalio Reisu-l-ulemi Seadu ef Nasufoviću, Muftiji sandžačkom mr. Senadu ef Halitoviću na ostvarenoj saradnji izražavajući nadu i upućujući dovu da ta veza i saradnja budejoš ja i veća. Uz zahvalu predsjedniku Odbora Medžlisa Islamske zajednice Sjenica Haziru ef Daciću i glavnom imamu Sabitu ef Šećoviću na organizovanom iftaru, poručio je prisutnima da je Sandžak, uvijek bio i biće u srcima Turske.

Na kraju, prisutnima se porukom obratio i Muftija sandžački ističući bitnost zajedničkog iftara i bereketa u zajedničkom iftarenju i okupljanju. Jemek dovom je skup završen.