BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas hapšenje članova Bošnjačkog nacionalnog veća i raspuštanje tog tela zbog njihovih otvorenih poziva na razbijanje države Srbije i otceplenje tzv. Sandžaka.

“Zahtev Bošnjačkog nacionalnog veća za uspostavljanje specijalnog statusa sa funkcijama državne vlasti za šest opština u Srbiji od Novog Pazara do Priboja je kap koja je prelila čašu i zahteva oštre mere države u borbi protiv secesionizma”, kaže se u saopštenju POKS-a.

Poks ocenjuje da njihovo traženje prisustva međunarodnih snaga, granice prema Srbiji, pa čak i sopstvenog ustava, predstavlja krivično delo protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije, za šta su predivđene najstrože moguće kazne.

“Ako smo ozbiljna država, ugledaćemo se na Kraljevinu Španiju u slučaju Katalonije i pohapsiti secesioniste i time pokazati svima da se ustav i zakoni naše zemlje moraju poštovati”, izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS-a Žika Gojković, prenosi se u saopštenju te stranke.