Naslovna Društvo RAHIĆ: Bošnjačko nacionalno vijeće – primer zajedničkog i uspešnog rada

RAHIĆ: Bošnjačko nacionalno vijeće – primer zajedničkog i uspešnog rada

NOVI PAZAR – Iako je sastavljeno od dve liste (“Samoopredeljenje” I “Vakat je”) aktuelni sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća deluje izuzetno složno i kao jedinstven tim. Tokom vremena odnosi među većnicima su postali veoma bliski i prijateljski. Postali smo tim koji izuzetno dobro i homogeno funkcioniše i kojem je primaran cilj dobrobit bošnjačkog naroda.
Međusobno poverenje i zajednička želja da se u oblasti nastave na bosanskom jeziku, službenoj i javnoj upotrebi bosanskog jezika, kulturi i informiranju postignu što veći i značajniji pomaci i rezultati postali su zvezda vodilja za svih 22 većnika.

Predsedništvo BNV pod rukovodstvom gospodina Esada Džudža, Izvršni odbor kojim rukovodi dr. Hasim Murić i svi odbori pokazali su maksimalno pregalaštvo i dinamičnu aktivnost ostvarujući punu jednoglasnost oko svih donetih odluka.
Ovakav kadrovski i ljudski potencijal koji poseduje aktuelni sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća zaslužuje da mu se pruži šansa da u narednom četvorogodišnjem periodu ostvari zacrtane i planirane ciljeve i zadatke.

Svi politički činioci moraju uložiti dodatne napore da se ovom najvažnijem predstavničkom telu bošnjačkog naroda u Republici Srbiji omogući kontinuitet rada u sadašnjem sastavu.

Među vćnicima nema nikakvih tenzija, protivrečnosti i gloženja. Ubeđen sam da većnici sa obe liste žele jedinstvo i nastavak zajedničkog rada.

Mi smo dobar i složan tim. I više od toga. Mi smo postali bliski i iskreni prijatelji.
Zato apelujem na sve političke faktore da se ugledaju na stav i način rada i delovanja aktuelnog sastava BNV i da prevaziđu na racionalan i opštekoristan način trenutne tenzije i vrate političke tokove u normalan i za naš narod poželjan kolosek.

Bošnjačko nacionalno vijeće ne želi svađe i podele u svom narodu. Samo sloga Bošnjake spašava.

Mora se razgovarati i dogovarati

Kompromisi koji neće nikom načiniti štetu su jedini ispravan put. Lako je rušiti, ali teško je biti graditelj.

Dajte šansu razumnom rešenju. Do njega se sigurno može doći ako se pokaže malo više volje. Inat je najlošiji saveznik.

Ovaj sastav Bošnjačkog nacionalnog vijeća i ljudi koji ga čine su perspektivan i obećavajući tim. Dajte mu šansu da realizuje postavljene programske ciljeve.
To zaslužuje i naš narod koji je iscrpljen od svađa i podela. Neka razum i hušnutluk bude konačni pobednik.


Esad Rahić, potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Exit mobile version