Naslovna REGION Crna Gora Za šetnju bez majice u Budvi kazna 500 evra

Za šetnju bez majice u Budvi kazna 500 evra

BUDVA – Za šetnju bez majice u susednoj Hrvatskoj u Hvaru predviđena je kazna od 500 evra, a ovu odluku planira da uvede i opština Budva.

Takođe, po ugledu na komšije Budva planira da uvede i kaznu za šetnju u kupaćem kostimu koja će iznositi 600 eura, dok će kazna za jelo i piće na javnoj površini biti 700 eura.

Iz nadležnih službi su saopštili da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana i turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinam,  potrebno je da što veći broj građana pomogne svojim sugestijama u kreiranju nacrta ove odluke.

Odlukom o pomenutoj kazni se mogu propisati i razna druga pravila ponašanja koja bi regulisala komšijske probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada i glasne muzike.

Takođe, kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim delatnostima potrebno je da svi građani učestvuju u njenom formiranju.

“Zbog gore navedenog Javni poziv za prethodno konsultovanje trajaće dva meseca, kako bi se pripremio nacrt odluke o komunalnom redu koji će biti na javnoj raspravi u produženom roku, da bi sva zainteresovana lica kroz ovu odluku mogla rešiti probleme koji do sada niesu bili definisani postojećim propisima”, kažu iz nadležnih opštinskih službi.


RTV Budva

Exit mobile version