BEOGRAD – Najavu tužbe protiv novinarke Ksenije Vučić i televizije Pink za naknadu nematerijalne štete u iznosu od milion dinara, potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković ocenjuje kao nedopustivu vrstu medijskog pristika i hajke na novinarku. 

Svaka vrsta uznemiravanja, vređanja, omalovažavanja novinara i ugrožavanja njegove bezbednosti je neprihvatljiva u svakom demokratskom društvu, kaže Marinković i ističe kako je čitav događaj politizovan, a deca “nažalost zloupotrebljena za ostvarenje interesa opozicije”. 

Marinković smatra da je nedopustvio da novinarka Ksenija Vučić bude glavna meta napada opozicije koja koristi ovaj događaj kao metod za ostvarivanje svojih političkih ciljeva. “Ovo je još jedan u nizu pritisaka i napada ideologa opozicije na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu”, smatra Marinković i dodaje da pripadnici opozicije koriste nemoralne instrumente i vode nekorektnu političku borbu, ali da “građani jasno prepoznaju njihove perfidne namere i ostaju na liniji poštovanja i podrške radu, posvećenosti i marljivosti predsednika Srbije”.

Roditelji maturanta koji je učestvovao u protestima ispred Ministarstva prosvete podneli su tužbu u njegovo ime protiv Ksenije Vučić i TV Pink za naknadu nematerijalne štete zbog toga što su, kako tvrde, neistinito informisali javnosti da je njihov sin palio fotografiju ministra Mladena Šarčevića.

U svojoj poslednjoj emisiji “Pravac”, koja je emitovana na kanalu “Pink3” u sredu 26. juna, Ksenija Vučić je izjavila da “tužba zapravo predstavlja hajku na nju kao ženu”.

Tanjug /Foto :Pixabay