BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu o Predlogu zakona o komunalnom miliciji i nastavili rad pretresom o izmenama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara kojima se povećava cena putarine za 12 odsto.

Tokom rasprave o Predlogu zakona o komunalnoj miliciji, poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) su tražili da se predložene rešenje povuče iz skupštinske procedure, jer je, kažu u suprotnosti sa sistemskim zakonima.

Ministar državne uprave Branko Ružić odbacio je navode poslanika SRS Petra Jojića da je predloženi zakon u suprotnosti sa Zakonikom o krivičnom postupku, zakonima o policiji i da može da dovede do različitih zloupotreba.

On je naveo da je sadržaj predloženog zakona komplementaran sa zakonom koji se primenjuje već deset godina.

Poslanik SNS Aleksandar Marković rekao je da nadležni hoće da uspostave red i da se na efikasan način izbore sa komunalnim problemima ukazujući da Beograd sa 300 komunalnih policajaca ne može da se izbori sa svim komunalnim problemima.

Poslanica SRS Vjerica Radeta rekla je poslanicima SNS, s obzirom da, kaže, sluša da je Beogradu potrebno 1.000 komunalnih milicajaca, zaposle još 700 “jer nema ko da bije narod, a sada ide sezona lubenica”.