Naslovna srbija Beograd Počeo Red Bull Flugtag na Adi

Počeo Red Bull Flugtag na Adi

BEOGRAD – “Red Bull Flugtag” u Beogradu počeo je danas u 15.00 časova na makiškoj strani Ade Ciganlije, a manifestacija u letackim akrobacijama privukla je pažnju velikog broja posetilaca.

Tim “GVO” prvi se vinuo put neba i preleteo 9,31 metara.

U takmičenju učestvuje još 32 ekipe, uz već poznate voditelje, Vladana Aksentijevića poznatijeg kao Ajs Nigrutin, Galeba Nikačevića urednika portala VICE i pevačicu Saru Jovanović.

Ekipe će pokušati da uz što kreativnije najavne tačke, kostime i velike zalete osvoje neke od glavnih nagrada, koje su – za treće mesto, tandemski skok padobranom za ceo tim, panoramski let helikopterom iznad Beograda za drugoplasirani tim i konačno, let Red Bull Helikopterom u Austriji za najbolje plasiran tim.

Najkreativniji tim, po odluci žirija koji čine Dušan Bulut, voditeljka Hane Adrović i mnogih drugih, očekuju “Go Pro” kamere.

Postoji i nagrada za one koji su dovoljno smeli ili sposobni da izazovu svetski rekord iz 2013. godine koji iznosi 78,6 metara, a za koji je odgovoran tim “Šaptači kokošaka”.

Ukoliko se na beogradskoj Adi pojavi tim dovoljno dobar da obori taj rekord očekuje ih nagrada iz snova – put oko sveta.

Takmičari iz 33 tima lete na konstrukcijama koje su napravili u garaži – bez motora, akumulatora i katapulta – oruđe su samo vetar, ljudska snaga i otkačenost što će prezentovati na lokaciji koja je uređena u produkciji i organizaciji više od 500 ljudi.

Tanjug /Foto :Pixabay

Exit mobile version