NOVI SAD – “Protest protiv prebijanja studenata” održaće se u utorak, 11. juna u 18.00, kod fontane ispred Pravnog fakulteta, u kampusu Novosadskog univerziteta.”Povod za ovaj vid okupljanja je to što su u petak i u subotu pretučena tri studenta u kampusu Univerziteta u Novom Sadu”, naveli su u najavi za protest organizatori, novosadski ogranak organizacije “Za krov nad glavom” i Samoorganizovani studenti Filozofskog fakulteta.

U petak su ispred Filozofskog fakulteta usred dana dana bokserom i metalnim šipkama prebijeni aktivisti Združene akcije “Krov nad glavom”, studenti Filozofskog i Pravnog fakulteta, Mihajlo Nikolić i Marko Djelević.

“Prebili su ih maskirani ljudi iz Srpske desnice, organizacije Miše Vacića, koja je napravljena da bi za Srpsku naprednu stranku izvršavala prljave terenske poslove, kao što je ovaj”, naveli su organizatori protesta.

U subotu uveče je prebijen još jedan student Filozofskog fakulteta i aktivista Dejan Bagarić.

“Niz prebijanja studenata jasno upućuje na to da se ovo ne dešava slučajno, već da je dobro organizovano od nekoga ko ima zaštitu države. Ovaj slučaj je dobar primer represije nad narodom koja se proteklih godina sve više pojačava. Jasno je da više niko nije bezbedan i da će se, ako se ovome ne suprotstavimo, stvari samo pogoršati”, navodi se u pozivu na protest.


Beta