Banja Luka – Četiri osobe danas su uhapšene u Šekovićima zbog sumnje da su pokušale da ubiju muškarca čiji su inicijali S.V. iz Banje Luke.

Magazin Žurnal piše da je zvornička policija uhapsila Stevana Garića, Miljana Milića, Nebojšu Petkovića i Stefana Radovanovića, koji se terete za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića.

Slobodan Vasiljević iz Vlasenice brutalno je pretučen sinoć, oko pet minuta iza ponoći u blizini Parohijskog doma u Šekovićima. Nakon što je pronađen u besvesnom stanju, prebačen je u bolnicu u Zvorniku, a potom u UKC Tuzla, gde se lekari bore za njegov život i nalazi se na aparatima.

Jedan od uhapšenih, Stevan Garić, sin je Rada Garića, nekadašnjeg komandira Interventnog voda Vlaseničke brigade Vojske RS, koji je uhapšen u decembru 2017. godine zbog optužbi da je počinio ratni zločin nad Bošnjacima u Vlasenici.

SIPA je tada uhapsila i mlađeg Garića, zbog ometanja akcije hapšenja njegovog oca. Nakon saslušanja, Stevan Garić je pušten na slobodu. Garić je odranije poznat policiji i po kriminalnim radnjama, a putem društvenih mreža je širio jezik mržnje prema Bošnjacima.

Dvojica uhapšenih, Milić i Petković, su zaposleni u kompaniji “Boksit“ Milići. Svi uhapšeni odranije su poznati policiji po kriminalnim radnjama.

Slobodan Vasiljević je bio aktivan na društvenim mrežama, a na svom Facebook profilu ranijih godina javno je iznosio optužbe na račun vlasnika kompanije “Boksit“ Rajka Dukića.

Dukić je protiv njega podneo desetine tužbi za klevetu pred Osnovnim sudom u Vlasenici, koje je mahom izgubio.

Vasiljević je takođe davao izjave za medije nakon što je pre dve godine u Milićima izbila afera “poligraf“. Dukić je tada više od stotinu radnika podvrgnuo poligrafskom testiranju kako bi ispitao njihovu – lojalnost. Prema saznanjima Žurnala, Vasiljević duže vrijeme nije imao otvoreni sukob sa Dukićem.

Indeksonline /klix/Foto :fb