BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Belgije Koenom Adamom o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i saobraćaja, saopšteno je posle sastanka.

Na sastanku je bilo reči i o kandidaturi Belgije za reizbor u Savetu Medjunarodne pomorske organizacije.

“Srbija snažno podržava kandidaturu Belgije, to smo učinili i 2017. godine i verujemo da možete doprineti realizaciji ciljeva ove organizacije, pre svega održivom razvoju pomorstva, ekonomskom razvoju, zaštiti životne sredine i bezbednom saobraćaju”, rekla je Mihajlović.

Navela je i da je Srbija posvećena unapredjenju vodnog saobraćaja u koji, kako je rekla, decenijama ranije nije ulagalo, te upoznala ambasadora sa novim investicionim ciklusom i infrastrukturnim projektima koje Srbija pokreće ove godine.

Ambasador Adam izrazio je zahvalnost zbog podrške koju Srbija pruža Belgiji u kandidaturi za Savet Medjunarodne pomorske organizacije i istakao zainteresovanost belgijskih kompanija za infrastrukturne projekte u Srbiji.

“Vodite ministartsvo sa ogromnim portfoliom, za pohvalu je sve što ste do sada realizovali. Zainteresovani smo za nove projekte koje pokrećete”, rekao je on, saopštilo je Ministarstvo ;gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Beta