BEOGRAD – Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u Sava centru u Beogradu, najavili su organizatori.

Ped publiku regionalno prestižnog Sava centra, godinu dana od uspešnog prvog susreta, vraća se “umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce” kako je o umetniku pisao čuveni Njujork Tajms. 

O tome svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su “Lejlija”, “Pandora”, “Elma”, “Ko li noćas miluje ti kosu” ili “Meni si bila vrijedna”.

“Puno me toga veže za Beograd. A beogradska publika je jako zahtjevna i suzdržana, ali ako je osvojite ona je vaša i beskrajno vas voli”, kaže Božo Vrećo.

Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. 

Dokaz tome su rasprodate poznate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilj. 

Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavljuje album “Halka” 2013. godine, a potom godinu dana kasnije i izdanje “O ljubavi” (2014). 

U solo karijeru kreće albumom “Moj sevdah” (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih, nalaze i njegove numere.

Božo Vrećo 2016. godine objavljuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman “Mila”, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kojem kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije.

Ulaznice za beogradski koncert Bože Vreća 14. decembra su u prodaji od danas po cenama od 1.500, 1.800, 2.100 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs .

Tanjug