NOVI PAZAR – Odeljenje za urologiju Opšte bolnice Novi Pazar dobilo je podsredstvom donacije Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a uz zalaganje direktora dr Meha Mahmutovića za stvaranje što boljih uslova za rad lekara i lečenja pacijenata, najnoviji savremeni aparat za razbijanje kamena u mokraćnim kanalima i bubrezima.

Zbog problema stvaranja kamena u mokraćnim kanalima i bubrezima, pacijenti su često morli biti upućivani u veće zdravstvene ustanove, načešće u Beograd. “Aparat koji je Urološko odeljenje dobilo je najsavremeniji aparat kojim se u našoj bolnici ovaj problem lako i brzo može rešeti”, kazao načelnik Odeljenja za urologiju dr Nebojša Filipović. On je dodao da je ova intervencija bezbolna, da se radi u kratkotrajnoj analgosedaciji, pacijent u bolnici boravi samo jedan dan I otpušta se kući a poslu I svakodnevnim aktivnostima može se vratiti ta tri dana.

Pored ove donacije, da podsetimo, Ministarstvo zdravlja doniralo je kompletnu najsavremeniju opremu odeljenju, odnosno, jedinici za moždane udare koja će u skorije vreme početi sa radom a za narednu sedmicu je najavljeno da će u Opštu bolnicu stići i najsavremeniji 4K laserski aparat.


rtvnp