OKLAHOMA SITI – Policija je uhapsila dve osobe u američkoj saveznoj državi Oklahomi u ukradenom automobilu unutar kog su pronađeni zmija zvečarka, otvorena flaša viskija, štap niskoradioaktivnog uranijuma i pištolj.

Policija je Stivena Dženingsa zaustavila nakon što je otkriveno da mu je registracija istekla. Dženins je bio za volanom crnog “ford eksplorera”, a prilikom kontrole policajci su otkrili da vozi bez dozvole, prenosi “Foks njuz”.

Dženings je optužen za posedovanje ukradenog vozila, prevoz otvorene flaše alkohola, što je nezakonito u Oklahomi, kao i za vožnju bez dozvole.

Njegova saputnica, Rejčel Riviera, takođe je uhapšena nakon što je policija utvrdila da je ranije osuđivana.

Prilikom dalje pretrage vozila, policajci su pronašli terarijum, a u njemu jednu od najopasnijih vrsta zvečarki u Severnoj Americi, a pored nje – štap uranijuma.

Na lice mesta pozvane su nadležne službe za opasne materije, ali Dženings nije optužen za nelegalno posedovanje radioaktivnog materijala, jer je uranijum niske radioaktivnosti i može se kupiti na sajtovima kao što je “Amazon”.

Dženings se našalio sa policajcima da želi da uzgaja “super zmije”, a potom je objasnio da živi od sakupljanja sekundarnih sirovina i da je uranijum pronašao u jednom dozimetru.

Tanjug /Foto :Pixabay