NOVI PAZAR – Taeltonana novopazarka Lejla Gluhavičanin potpisala je četvorogodišnji stipendijski ugovor sa italijanskim klubom ASD Cestistica Azzuro Orvieto.

Lejla Gluhavičanin je učenica druge godine Tehničke škole u Novom Pazaru. Buduća košarkašica italijanskog kluba ASD Cestistica Azzuro Orvieto visoka je 189 centimetara, košarku trenira nepunih deset meseci, odigrala je samo nekoliko utakmica u svojoj dosadašnjoj karijeri.

– Ovo je sve zaista kao san. Nakon što su mi ponudili ugovor nekoliko večeri nisam mogla da zaspim od sreće. Sve je ovo došlo nekako brzo, neočekivano. Ja sam mislila da naše utakmice sem roditelja i trenera nikoga ne zanimaju jer nisu u velikom rangu. Ali su se izgleda nekako kockice poklopile i zaista sam srećna zbog toga – rekla nam je Lejla.

Italija joj se dopala, glavni grad Rim ponajviše. Naredne četiri godine će provesti na samo tridesetak kilometara od prestonice Italije. Učiće jezik, školovati se i naravno trenirati i igrati košarku. No i ona je svesna da neće biti nimalo lako.

– Već na test utakmici sam videla mnogo talentovanih devojaka i biće sigurno teško i naporno. Prvo odvajanje od Novog Pazara, društva, roditelja, porodice – dodala je supertalentovana Lejla.