PRIŠTINA , 29. avgusta 2019. () – Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Lutfi Haziri, koji je i šef izbornog štaba stranke, potvrdio je da su se danas u Prištini ponovo sastali lideri DSK Isa Mustafa i lider Samoopredeljenja u pokušaju da postignu sporazum o predizbornoj koaliciji.

Iako su dosta približili stavove kamen spoticanja ostaje kandidat za premijera.

Haziri kaže da oni imaju svog kandidata Vjosu Osmani.

„Mi smo približili stavove. Radimo u tom pravcu. DSK ima svog kandidata za premijera Vjosu Osmani. Oni de fakto za tu poziciju imaju svog lidera Aljbina Kjurtija. Mi smo ih pozvali da nam se pridruže, jer sa Vjosom kao kandidatom mi ćemo uspeti (da dobijemo izbore). Radimo na ujedinjenju. Verujem da će do toga doći“, kazao je Haziri novinarima, prenosi portal koha.net.

Među analitičarima u Prištini se ocenjuje da bi eventualna koalicija između DSK i Samoopredelenja odredila pobednika prevremenih izbora pre njihovog održavanja ali se takođe ocenjuje da će biti teško da se neka od partija odrekne svog kandidata za premijera Kosova.

Inaće sutra u ponoć je zadnji rok za podnošenje lista predizbornih koalicija CIK-u Kosova.

Za sada su formirane dve koalicije albanskih stranaka, ona Alijanse za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja i Socijaldemokratske partije Špenda Ahmetija, kao i druga koalicija Socijaldemokratske inicijative Fatmira Ljimaja sa Alijansom novo Kosovo Behdžeta Pacolija i Partijom pravde, Ferida Aganija.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here