NOVI PAZAR – Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za upis na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija u drugom upisnom roku ostalo je 306 slobodnih mesta, od kojih je 210 budžetskih, saopštila je danas ta visokoškolska ustanova.Najviše mesta (92) ima na Departmanu za matematičke nauka, na tehničkim naukama ima 58 slobodnih mesta i sva su budžetska, na Departmanu za biotehničke nauke ima mesta za 35 brucoša, a biomedicinskim naukama 22 mesta.

“Jednocifren broj slobodnih mesta ima na pravima, poslovnoj informatici, studijama srpske književnosti i jezika, biologiji, rehabilitaciji i sportu”, saopštio je Univerzitet.

Prijavljivanje kandidata za septembarski upisni rok obavljaće se 29. i 30. avgusta, a prijemni ispit polagaće se 2. septembra. Raspored održavanja prijemnih ispita biće objavljen na sajtu i oglasnoj tabli Univerziteta.

U junskom upisnom roku indeks Državnog univerziteta u Novom Pazaru dobila su 653 brucoša, od kojih će se njih 474 školovati o trošku budžeta.

Školarine na toj visokoobrazovnoj ustanovi iste su kao i prethodne godine i iznose od 50.000 do 60.000 dinara, a mogu se platiti u nekoliko rata.

Beta