BEOGRAD – Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić saopštio je danas da će najbolji teniser sveta Novak Djoković igrati za nacionalni tim na finalnom takmičenju Svetske grupe Dejvis kupa.

“Da, imamo fantastičnu vest – Novak će učestvovati na finalnom turniru u Madridu. Imao sam prilike da razgovaram s njim u Njujorku dan uoči početka Otvorenog prvenstva SAD i Novak je potvrdio da će se pridružiti timu u Madridu. Biće to ogromno pojačanje za nas i svi sa nestrpljenjem očekujemo učešće na tom takmičenju koje će ujedno i biti prvi turnir na kome će se igrati u novom formatu”, rekao je Zimonjić, prenosi Teniski savez Srbije.

Finalni turnir Dejvis kupa održaće se u Madridu od 18. do 24. novembra, a za “salataru” će se boriti 18 ekipa.

Voljom žreba selekcija Srbije smeštena je u Grupu A u okviru koje će se za plasman u četvrtfinale boriti protiv reprezentacija Francuske i Japana.

“Finalni sastav reprezentacije, po novim pravilima, mora da se objavi 20 dana pre početka turnira i ja se nadam da ću taj sastav imati posle turnira u Šangaju koji se završava 13. oktobra kako bismo se na vreme pripremili”, rekao je Zimonjić.

“Definitivno, sa Novakom imamo ogromno pojačanje. Veoma mi je drago da će se priključiti timu nakon dužeg odsustva i on sam je rekao da će mu biti veliko zadovoljstvo da ponovo igra za reprezentaciju i da se uželeo igranja za naš tim”, dodao je on.

Dejvis kup reprezentacija Srbije prvi meč u Madridu igra 20. novembra protiv Japana, dan kasnije sledi meč protiv Francuske.

Prvi reket sveta i Srbije će pre toga igrati na završnom Masters turniru u Londonu čije je finale na programu 17. novembra.

“Verujem da će se Novaku turnir u Londonu završiti u nedelju kada se igra finale. On će se odmah po završetku završnog Mastersa u Londonu priključiti ekipi u Madridu. Ostatak tima i ceo stručni štab reprezentacije doći će malo ranije, već od 14. novembra, kako bismo se adaptirali na uslove za igru, pošto je i velika nadmorska visina 667 metara i savršeno pripremili za mečeve koji nas tamo očekuju”, rekao je Zimonjić.

Beta