SARAJEVO – U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u proteklu nedjelju oko 15 sati kod sela Vrhpolje, na magistralnom putu koji spaja Sanski Most i Ključ, smrtno je stradao muškarac H.A. (68) iz Ključa.

Kako nezvanično saznaju “Nezavisne”, radi se o Hazimu Avdiću iz ključkog sela Biljani, koji već dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je otišao tokom rata kao izbeglica.

Do nesreće je došlo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima automobil škoda fabia, kojom je upravljao Avdić, prešao u suprotnu kolovoznu traku te se direktno sudario sa automobilom BMW.

Od posledica zadobijenih povreda Avdić je preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga, koja se nalazila na mestu suvozača, zadobila lakše povrede.

Takođe, takve povrede su zadobile i dve osobe koje su se nalazile u BMW-u.

Kako saznajemo iz izvora istrage, danas će biti obavljena obdukcija tela poginulog, nakon čega bi moglo biti poznato više informacija o uzrocima nesreće.

Inače, Avdić je doputovao iz SAD kako bi proveo godišnji odmor u rodnom kraju, a nekoliko sati pre nesreće klanjao je namaz i proslavio Bajram u rodnom mestu nakon čega se uputio u Sanski Most.


indeksonline.rs/face.ba