PRIŠTINA – Član opozicionog Pokreta Samoopredeljenje, Haki Abazi, uporedio je danas predsednika najuticajnije vladajuće DPK, Kadrija Veseljija sa u svetu najpoznatijim narko bosom Pablom Eskobarom, a povodom njegovog poziva svim političkim partijama da potpišu antikorupcijski sporazum.

Prema Veseljiju, taj sporazum bi imao 10 tačaka, a Abazi je na svom fejsbuk profilu napisao da ga to podseća na svojevremeni predlog Eskobara kolumbijskoj vladi da potpišu sporazum o borbi protiv narkotika.

“Pablo Escobar je isto tako planirao da sklopi sporazum sa kolumbijskom vladom o borbi protiv narkotika… U očekivanju da se zapečati antikorupcijski sporazum, hitno, potpisivanje se vrši u seoskoj kancelariji u Ranilugu”, napisao je Abazi.

I najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK) je ovu Veseljijevu inicijativu definisao kao smešnu.

Sekretar DSK, Ismet Bećiri, je za prištinsku Gazetu Expres rekao da Veseljijeva inicijatva deo, kako je kazao, “smešne i beskrupulozne kampanje”.

„Prvo moramo znati da Veselji nije u mogućnosti da govori o borbi protiv korupcije. Takav paket i takav zahtev je licemerje. DPK nudi paket za potpisivanje o onome što su oni radili tokom svih ovih godina dok su bili na vlasti, tako da je sve to sada pomalo smešno”, rekao je Bećiri.

Ni Socijaldemokratska partija, čiji je lider Špend Ahmeti, neće potpisati sporazum koji predlaže Veselji.

Iz te stranke poručuju da je vreme da Veselji sa DPK ode u opoziciju.

“DPK je nanela tako veliku štetu zemlji. Sigurno nećemo potpisati ništa što DPK predloži, a građani će odlučiti svojim glasovima ko će ih predstavljati u vlasti”, izjavila je portparolka SDP Natira Kuči.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here