JERUSALIM – Premijera Izraela Benjamina Netanjahua brinula je apatija Izraelaca koji danas drugi put ove godine glasaju na parlamentarnim izborima pa je upozorio svoje pristalice da današnji izborni dan ne provedu kao svaki drugi dan odmora.

Na video snimku postavljenom na Netanjahuovom Tviter i Instagram nalogu vide se Izraelci kako sede i piju kafu u kafićima, kupuju i voze motocikle u Tel Avivu.

Na snimku je i nekoliko žena na plaži u bikiniju,a i četiri stopala ispod pokrivača.

“Dok vi planirate dan odmora levica se penje na vlast”, poručuje se u video snimku uz savet da se Izraelci ne uljuljukuju u samozadovoljstvu.

Ta reklama privukla je pažnju i van granica Izraela, pa je Vašington post objavio da izraelski premijer brine za uzbudjenja tokom izbornog dana koji se u toj zemlji proglašava praznikom, a ruski Sputnjik pominje političke posledice “zadovoljstva u spavaćoj sobi”.

Jedan korisnik Tvitera prokomentarisao je da se “loš seks brzo završava, a loše glasanje traje godinama…”.

Drugi je podsetio da je u SAD izborni dan radni, izrazivši nadu da “većina Izraelaca više voli seks od Netanjahua”.

Pred današnje glasanje Dureks, proizvodjač kondoma, je objavio ; poruku “ako ne možeš to da radiš dva puta preko noći, možeš raditi to dva puta godišnje, idi glasaj, da, ponovo”, aludirajući na činjenicu da se parlamentarni izbori održavaju drugi put ove godine jer Netanjahu posle izbora u aprilu nije uspeo da obrazuje vladajuću koaliciju.

Beta