Naslovna Kultura Objavljen priručnik – “Samostalno dete ili ”lenja” mama”

Objavljen priručnik – “Samostalno dete ili ”lenja” mama”

BEOGRAD – U Klubu-knjižari-galeriji Glasnik danas je predstavljen izuzetno koristan priručnik za roditelje “Samostalno dete ili ”lenja” mama” Ane Bikove, Ruskinje koja je diplomirala na Pedagoškom univerzitetu i stekla iskustvo kao vaspitač dece u vrtiću.

Bikova je uz rad završila Međunarodni fakultet integrativne psihologije i stekla zvanje psiholog-konsultant i dečiji i porodični psiholog. Do sada je napislaa deset knjiga, a ova o “lenjim” mamama prevedena je na 14 jezika i sada se prevodi i u SAD.

O knjizi su govorili Aleksandra Trajković, pedagog i TA praktičar, redaktor izdanja,

Luka Nikolić, istraživač na Institutu za pedagogiju i andragogiju i doktorand Filozofskog fakulteta (Katedra za pedagogiju), Irena Stojanović, voditelj i novinar i

Vesna Smiljanić Rangelov, prevodilac i urednik izdanja.

Prema rečima Aleksandre Trajković, “Ana Bikova predlaže svoj pogled na pitanja osamostaljivanje i prezaštićenosti dece, jer da bi dete postalo samostalno, potrebni su određeni uslovi.

“Ako mu se uvek i u svemu pomaže, pokazuje kako tačno treba nešto uraditi, a ako mu se neprestano daju saveti – ono nikad ništa neće naučiti da radi samo. Zato je potrebno povremeno uključivati ”lenju” mamu, uz svest o tome da je to u interesu deteta” .

Tanjug

Exit mobile version