SARAJEVO – Stranica Taste Atlas napravila je spisak 23 mesta gde možete pojesti najbolje ćevape. Grad Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svijetu.

Ćevabdžinica “Željo” je na prvom mestu, a preporučili su je National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mestu je ćevabdžinica “Petica-Ferhatović” koju su preporučili David Hoffmann i 24 kritičara hrane.

Ne trećem mestu je ćevabdžinica “Kod Muje” iz Banje Luke koju su preporučili Mondo i osam kritičara hrane.

U top deset ušli su i restoran “Limenka” iz Tuzle koji su preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica “Hodžić”, “Zlaja” iz Tuzle, “Tima-Irma” iz Mostara, “Kastel” i “Specijal” iz Sarajeva te “Pivnica Taverna” iz Tuzle.

Na ostalih 13 mjesta našli su se ćevabdžinica “Hari” iz Travnika, “Znam” i “Dženita” iz Sarajeva, roštiljnica “A&D” iz Banje Luke, “Mrkva” iz Sarajeva, “Bešlić” iz Zenice, “Kurto” iz Sarajeva, “Banjalučanka” iz Banje Luke, “Sarajka” iz Tuzle, “CT European Cafe&Grill” iz Sjedinjenih Američkih Država, “Kod Seje” iz Zenice, “Braća Zmajevi” iz Sarajeva te na posljednjem mestu ćevabdžinica “Savčić” iz Beograda.

Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mlevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.

Inače na sajtu Taste Atlas možete pronaći gde možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svetu.


indeksonline.rs/klix.ba