NJUJORK – Indijski premijer Narendra Modi danas je u govoru u Ujedinjenim nacijama osudio terorizam, ali je izbegao direktno da pomene jedan od najtežih sukoba u svetu, nedavno upozorenje Pakistana da akcija Indije u spornom regionu Kašmira može da izazvove rat, preneo je AP.

Modi je rekao svetskim liderima okupljenim na godišnjoj Generalnoj skupštini SAD-a da je indijski glas protiv terorizma izrečen s ozbiljnošću i ogorčenjem.

Ranije tokom ove nedelje, pakistanski premijer Imran Kan upozorio je na mogući masakr u Kašmiru jer je Modijeva vlada uvela vojni policijski čas, zbog čega je pretežno muslimansko stanovništvo u tom regionu ostalo bez gotovo svih vidova komunikacija.

Modi, kako prenosi agencija, nije danas u UN pomenuo Kašmir, ali se dotakao terorizma.

“Mi pripadamo zemlji koja je svetu dala ne rat, već Budinu poruku mira. I to je razlog zašto je naš glas protiv terorizma. Želimo da upozorimo svet o ovom zlu, zato naš glas deluje ozbiljno i ogorčeno””.

Rivali koji poseduju nuklearno oružje su dva od tri rata vodili oko Himalajskog regiona, podseća AP.

Međusobni odnosi su pogoršani od 5. avgusta, kada je Modi oduzeo ograničenu autonomiju delu Kašmira koji kontoroliše Indija.

Tanjug /Foto :Pixabay

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here