PRIJEPOLJE – U nedelju, tokom popodnevnih časova ponovo je izbio požar na prijepoljskoj deponiji Stanjevine koji radnici Komunalnog preduzeća i pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice pokušavaju da ugase. Vatra je zahvatila deo deponije koji nije bio presut zemljom, nakon nedavnog požara. Gust dim, nošen vetrom, za kratko vreme stigao je do centra grada.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća “Lim” Enisa Memišahovića, vatra je uočena u nedelju u popodnevnim satima. Prvo je gore deo uz samu obalu reke Lim, a vatra se kasnije proširila na središnji deo gde gori površinski komunalni otpad koji je relativno skorije deponovan, ali nije pokriven slojem zemlje pa je lako zapaljiv.

– Radnici Komunalnog preduzeće pokušavaju uz pomoć cisterni da ugase požar. Pomoć im pružaju i prijepoljski vatrogasci. Nadamo se da ćemo uspeti da sprečimo opasnost većih razmera i da neće doći do paljenja donjih slojeva utabanog smeća – kazao je Memišahović za prijepoljski portal PP Media.

U neposrednoj blizini deponije nalazi se naselje Zalug koje broji više hiljada stanovnika, koji su u nekoliko navrata protestovali plašeći se za svoje zdravlje.

Inače, Stanjevine su poslednji put gorele početkom avgusta, kada je vatrogascima bilo potrebno skoro 10 dana da se požar ugasi. Nakon toga, deo deponije presut je debelim slojem zemlje, a na snizi je bila i vanredna situacija na delu oipštine koji gravitira ka deponiji.

PP Media/Foto:A.Rovčanin