BEOGRAD – Carinici su na prelazu Strezimirovci sprečili pokušaj krijumčarenja više od pola kilograma zlatnog nakita, čija je vrednost preko 15 i po hiljada evra.

Prekršaj je otkriven juče kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu stigao mercedes nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Turske ka Nemačkoj putovalo četvoro putnika, saopštila je Uprava carina.

Dvojica starijih muškaraca sa turskim pasošima, 19-godišnji mladić turskog porekla sa francuskim pasošem i 49-godišnja žena sa putnim ispravama Portugalije rekli sa da nemaju ništa što bi prijavili carinskoj kontroli.

Međutim, detaljnim pregledom automobila i prtljaga carinici su u dve torbe koje je putnica imala kod sebe pronašli više od 500 grama zlatnog nakita.

Vrednost 46 lančića, narukvica, prstenja, minđuša i medaljona procenjna je na 15.580 evra, na osnovu fakture koju je jedan od prisutnih muškaraca pokazao carinicima, tek pošto je prekršaj otkriven.

S obzirom da je reč o stranim državljanima, nadležni sud je u hitnom postupku doneo rešenje o oduzimanju neprijavljenog zlata, a putnica je kažnjena i novčanom kaznom u iznosu od 900.000 dinara, čime se ukupna vrednost ovog prekršaja uvećava na više od 22.000 evra.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here