BEČ – Visoki zvaničnici Melka, među kojima i gradonačelnik tog austrijskog gradića Patrik Štrobel, učestvovali su na manifestaciji koju je albanska dijaspora organizovala u tom mestu koristeći zastave OVK.

Šef Slobodarske partije (FPO) u Melku Tomas Gruber naša se tako na fotografijama na kojima se vidi i Štrobel, ali i odbornici Socijaldemokratske partije i Zelenih kako sa konzulom tzv. Kosova iz Štutgarta Imerom Ladrovcijem, te ambasadorom Albanije u Austriji Rolandom Bimom, stoje isped zastave OVK.

Fotografija je nastala sredinom meseca na završnom skupu “Olimpiada”, istoimenog udruženja koje je registrovano kako bi se navodno bavilo zalaganjem za uspostavljanje razumevanja među kulturama.

Jednom godišnje to udruženje organizuje “Olimpijadu” za albansku decu iz cele Evrope, koja se okupljaju u Melkuu kako bi se takmičila u sportskim disciplinama.

“Odbornici SPO i Zelenih poziraju ispred zastave paravojne formacije OVK, koja je predmet istrage Tribunala u Hagu, zbog kršenja ljudskih prava i ratnih zločina”, naveo je Gruber.

Iz udruženja “Olimpijada” proučuju da su optužbe FPO apsurdne, jer se na slici, oko grba OVK, nalaze “Fehmi i Dževa Ladrovci, koji su oslobodilački borci, nisu ratni zločinci i koji su se borili za svoj narod”.

Navodi se da je plakat u Melku postavlje zato što se radi o članovima porodice konzula iz Štutgarta.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here