PODGORICA – Sekretar crnogorskog Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević, osumnjičen da je deo kriminalne grupe odbeglog biznismena Duška Kneževića, neće potpisati zahtev o priznanju krivice, iako mu prete u zatvoru, a danas je tražio da mu se omogući lečenje u bolnici, izjavio je novinarima njegov branilac Borivoje Borović.

“On je danas molio tužilju da da saglasnost da mu se omogući lečenje u bolnici jer je teško bolestan, ima psihičke smetnje i boji se da će umreti u zatvoru”, kazao je Borović nakon što je Vujošević saslušan u Tužilaštvu.

Vujoševiću je 22. septembra odredjen pritvor od 30 dana a danas je trebalo da da dopunu izjave.

Borović je rekao da informacije da će njegov branjenik potpisati sporazum o priznanju krivice nisu tačne i da o tome niko ne razmišlja.

“Ja sam uvek protiv saradnje sa bilo kojim tužilaštvom. Kada bi se desilo da se mimo moje volje radi o sklapanju sporazuma o priznanju krivice, ja bih odmah otkazao punomoćje. Pošto u tom pravcu niko ne razmišlja, niti Vujošević želi da menja svoju odbranu onda ostajem u tom predmetu i mislim da ću se izboriti sa ovom optužbom”, kazao je Borović.

Borović je rekao da se na njegovog branjenika vrše pritisci kako od strane zatvorenika tako i od strane drugih advokata.

“Vujošević mi kaže da pokušavaju da ga provociraju po zatvoru, da pokušavaju da saznaju šta je tu sve bilo”, rekao je Borović i dodao da je i ranije bilo slučajeva da u takvim okolnostima osumnjičeni promene iskaze i postanu zaštićeni svedoci.

“Upozorio sam ga na taj model ponašanja i prikupljanja dokaza na takav način. On je imao i odredjene posete advokata za koje ja nisam bio obavešten, pa ja procenjujem da su bile u funkciji da on promeni izjavu”, rekao je on.

Kako je dodao, u ovom trenutku ne postoje nikakvi dokazi protiv njegovog klijenta a snimci koje objavljuje Duško Knežević, kako je samo Tužilaštvo istaklo, nisu dokaz jer su nelegalno snimljeni.

Knežević je objavio snimke nekoliko telefonskih razgovore sa sekretarom Tužilaštva Nenadom Vujoševićem koji je tvrdio da je podmićivao vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića. Stanković je medjutim to demantovao.

Beta