SKOPLJE – Prvoosumnjičenom u slučaju “Reket” Bojanu Jovanovskom – Bokiju 13 pozlilo je danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal, gde je doveden na ispitivanje, pa je hitno prabačen u bolnicu.Branilac Jovanovskog, skopski advokat Saško Dukoski je loklanim medijima rekao da je njegov klijent hitno hospitalizovan u bolnici.

Pola sata nakon što je iz istražnog zatvora “Skoplje” doveden u Tužilaštvo da da izjavu kao prvoosumnjičeni u slučaju “Reket” Jovanovski je iz Tužilaštva iznesen na nosilima i u pratnji policije prebačen u bolnicu.

Prema Rečima Dukoskog, Jovanovski je u toaletu Tužilaštva počeo da povraća, pozlilo mu je i onestvstio se, dodajući da je to ;”bila neprijatna scena”.

“Nije slučajno do sada bio najmanje 20 puta u bolnici. On nije dao izjavu. Povraćao je u toaletu i potom kolabirao. Mnogo loša i ružna scena”, rekao je branilac Bokija 13, Saško Dukoski.

Apelacioni sud u Skoplju je 4. oktobra odbacio zahtev Jovanovskog da bude pušten iz zatvorskog pritivora, u kojem je od 15. jula, zato što je istraga završena i jer mu je loše zdravstveno stanje.

Jovanovskog, Zorana Milevskog i razrešenu specijalnu tužiteljku Katicu Janevu, Tužilaštvo za organizovani kriminal Severne Makedonije sumnjiči da su uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere “Imperija” Specijanog tužilaštva.

Beta