GNJILANE – Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu odredilo je pritvor do 48 časova dvema osobama zbog sumnje da su “kontinuirano vršili pritisak i pretili oštećenima” da glasaju za Srpsku listu na parlamentarnim izborima 6. oktobra, preneo je večeras portal Kossev.

Pozivajući se na navode prištinske Kohe, portal je preneo da su Z.D. i V.B. osumnjičeni za krivično delo “kršenje slobodnog odredjivanja birača”.

“Osumnjičeni su najpre 26. septembra vršili pritisak na oštećenog O.K., koji je navodno ušao u vozilo da izvrši pretres, a zatim su mu pretili preko telefona kako da treba da se povinuje njihovim uputstvima. Narednog dana su nastavili da vrše pritisak na oštećenog S.K. tako što su ga uveli u njegov automobil, navodno da razgovaraju, protivno njegovoj volji, sve dok oštećeni nije iskoristio trenutak kada automobil nije bio u pokretu da ode sa lica mesta”, navodi se u obrazloženju Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu.

Tužilaštvo je navelo i da postoji sumnja da je iz političkih razloga oštećena J.K. otpuštena sa posla u Domu zdravlja u selu Pasjane, a odluka o otkazu joj je uručena 30. septembra.

Beta