KOPAONIK – Nizom sesija i radionica danas će na Kopaoniku biti nastavljen seminar “Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja”, koji Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Na prvoj sesiji, “Efikasno upravljanje bezbednošću saobraćaja i realizacija aktivnosti” biće reči o identifikaciji problema u bezbednosti saobraćaja na osnovu podataka o saobraćajnim nezgodama, indikatorima bezbednosti saobraćaja, kao i unapređenju saradnje Agencije za bezbednost saobraćaja i lokalnih samouprava.

Takođe, diskutovaće se i o aplikaciji za usmeravanje rada saobraćajne policije i unapređenju bezbednosti saobraćaja kroz javno-privatno partnerstvo i koncesiju.

Nakon toga, biće održana sesija o primerima dobre prakse u lokalnim samoupravama na kojoj će govoriti predstavnici Beograda, Banja Luke, Temerina…

U okviru seminara na Kopaoniku, koji je počeo juče, biće održane i sesije “Bezbedniji putevi i kretanja” i “Bezbedniji učesnici u saobraćaju”.

Osim toga, biće održane i interaktivne radionice o korišćenju Nacionalne baze podataka za identifikaciju problema u bezbednosti saobraćaja.

Seminar “Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja” završava se sutra.

Tanjug /Foto :Tanjug – S. Radovanović