BEOGRAD – Predstavnici taksista saopštili su da su odlučili da prekinu višednevni protest, nakon današnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Jedan od predstavnika taksista Aleksandar Bjelić rekao je novinarima da su na sastanku konstatovani problemi i da je dogovoreno da će država, kako kaže, striktno primenjivati zakonske propise kada je u pitanju nelegalni prevoz putnika.

Ako se dogovoreno ne ispoštuje, taksisti će, naveo je, u većem broju “tražiti svoja prava”.

Bijelić se izvinio građanima na problemima koje je izazvao protest taksista, koji je, kako je rekao, usledio “nakon nerada gradskih i republičkih ograna kada je u pitanju sprovođenje zakona”.

Bjelić kaže da će se raditi na tome da se menja slika građana o taksistima kroz različite akcije, a o kojima, kako tvrdi, mediji ne izveštavaju.

Dodaje i da će se pratiti da li se ispunjava danas postignuti dogovor i da će u narednom periodu biti u kontaktu sa svim resornim ministarstvima.

Predstavnici udruženja taksista su se posle sastanka sa predsednikom Vučićem uputili u Nemanjinu ulicu, gde su obavestili kolege o rezultatima sastanka, nakon čega su i zvanično prekinuli protest koji je trajao 12 dana.

Osim Bjelića, okupljenim taksistima se obratio i njihov predstavnik Boško Vukojević i na negodovanje pojedinih kolega okupljenih na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša i uzvikivanje “izdaja”, rekao da je napravljen “pristojan dogovor” i da će u slučaju da se ne bude poštovao prvi početi štrajk glađu, a da će Pionirski park biti pun onih koji će takođe štrajkovati glađu.

Tanjug