BEOGRAD – Osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić rekao je danas na seminaru na temu “Potraga za nestalom decom” da je potrebno podići svest o tome da se svake godine broj nestalih lica povećava, te poručio da je brzina ključna za pronalaženje nestalih osoba.

Jurić je uz geslo “… da ne bude kasno”, objasnio kako funkcioniše sistem “Amber Alert”, koji kriterijumi moraju biti ispunjeni da bi se on pokrenuo i koliko je to značajan sistem, odnosno u kojoj meri je potreban našoj zemlji.

Uz primere i statističke podatke, prikazani su filmovi koji svedoče o tome do čega dovode naivnost i lakovernost i koliko je česta trgovina ljudima.

Prikazan je i video koji praktično objašnjava rad “Amber Alert” sistema.

Moderator programa seminara koji je organizovan u saradnji sa fondacijom “Tijana Jurić” i njenim osnivačem Igorom Jurićem bila je Marija Živić, koordinatorka odbora za pravo i pravničko obrazovanje SKPF-a, koja je istakla da je prva tribina u organizaciji SKPF-a zapravo bilo gostovanje Jurića i njegovo predavanje pod nazivom “Ukradena bezbednost” u maju 2017. godine.

U decembru 2018. godine na Godišnjoj skupštini Studentskog kluba Pravnog fakulteta, predstavnicima fondacije “Tijana Jurić” je uručena zahvalnica za izuzetnu saradnju.

Na seminaru su uručeni sertifikati i dogovorena je buduća saradnja između Studentskog kluba Pravnog fakulteta i fondacije “Tijana Jurić”, kao i zajednička borba za bezbednost svih.