BEOGRAD – Prilikom kontrole nekoliko javnih carinskih skladišta u Beogradu od 29. novembra do 2. decembra carinici su u saradnji sa policijom, zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine poznatih robnih marki privremeno zadržali preko tri tone garderobe.

Među robom iz Turske koja je od strane nekoliko uvozničkih firmi iz Beograda smeštena u javna carinska skladišta do konačnog carinjenja, pronađeno je gotovo 30.000 odevnih predmeta čija originalnost je sporna.

O sudbini zadržane robe odlučiće nosioci prava ili njihovi ovlašćeni zastupnici, koji imaju rok od 10 dana da se izjasne o tome da li se radi o originalnoj ili falsifikovanoj robi.

Iz Uprave carina napominju da se javnim carinskim skladištima drži roba nad kojom tek treba da se sprovede carinski postupak i da za to vreme za nju odgovaraju držaoci skladišta.

Bez obzira što se zovu „carinska skladišta“ carinici nisu prisutni u njima, već samo vrše njihove redovne i vanredne kontrole, kako ne bi došlo do neovlašćenog postupanja sa robom i kako bi se osigurala njena istovetnost do konačnog carinjenja i puštanja u slobodan promet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here