NOVI PAZAR – Čak i da ne znamo da je vreme darivanja i prazničnih poklona mogli bismo to da zaključimo prema strukturi zaplenjene robe na našim graničnim prelazima tokom nekoliko prethodnih dana. Samo na prelazu Gradina u dva slučaja zaplenjeno je 150 parfema poznatih robnih marki.

Noćas oko 3 časa po ponoći carinici su u saradnji sa policijom na ovom prelazu otkrili i zaplenili preko 100 krijumčarenih parfema.

Foto:Uprava carina

Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu stigao autobus novopazarskih registarskih oznaka, koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar.

Kada su prisutni putnici izneli svoje stvari iz boksa za prtljag, usledila je i detaljna kontrola autobusa.

Foto:Uprava carine

Tom prilikom je ispod tapacirunga bočne stranice prtljažnika, u fabričkoj šupljini pronađeno preko 100 muških i ženskih parfema „karolina herera“.

Protiv 39-godišnjeg Novopazarca, vozača autobusa, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

U slučaju koji je otkriven dva dana ranije prekršilac je nepoznat. Naime, neko, kome je najverovatnije bilo jasno da će biti otkriven, sakrio je veliku kesu punu parfema poznatih robnih marki na izlaznoj strani prelaza, pored ograde, iza nekadašnje prodavnice.

U njoj je pronađeno oko 50 parfema „lankom“, „šanel“, „armani“, „pako raban“, „versaće“, „dior“ i drugih poznatih brendova.

Ukoliko se utvrdi da je reč o originalima, oni će završiti na nekoj od licitacija zaplenjene carinske robe, za razliku od kopija, koje prema važećem zakonu moraju biti uništene.