NOVI PAZAR – Gradska uprava Novog Pazara poklanja besplatno klizanje tokom raspusta od 10h do 12h, besplatne karte osmacima za klizanje tokom celog dana

Predstavnici Gradske uprave podelili su direktorima osnovnih škola besplatne karte za učenike osmog razreda. Cilj akcije je aktiviranje đaka da se bave sportom, da što više vremena, a posebno tokom predstojećeg raspusta, provedu na svežem vazuhu. Za sve građane Novog Pazara najavljen je i bogat kulturno umetnički program koji će narednih dana biti održan na gradskom trgu.

Neće se samo osmaci klizati besplatno. To će, tokom raspusta, moći svi đaci i to u periodu od 10h do 12h, ali je osmišljeno da osmaci, pošto su stariji, mogu svoje karte iskoristiti i u večernjim terminima.

Osim besplatnog klizanja, Gradska uprava je osmislila raznovrstan i bogat program za školarce tokom raspusta.

“U petak veče od pola osam na klizalištu gostuje poznata animatorska grupa iz Novog Sada koja će i u subotu pre podne biti na klizalištu. Planirano je da se glavna dešavanja odigravaju vikendom a u osmišljavanju programu učestvovale su gradske ustanove koje se i bave mladima: PU Mladost, Centar za decu i omladinu Duga, Kulturni centar. Želja je da za 20 dana koliko traje raspust deca budu što više vani na čistom vazduhu i da to vreme provedu kvalitetno” – rekao je član Gradskog veća Mirsad Jusufović.

Zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počinje 1. i trajaće do 18. februara.