BEOGRAD – Više državnih zvaničnika uputilo je danas čestitke građanima, vernicima i sveštenstvu povodom Božzića uz želje da ga provedu u miru, ljubavi i slozi.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović navela je da svim građanima pravoslavne veroispovesti želi srećan Božić – dan zajedništva, međuljudskog poštovanja i prastanja. “Želim da ga provedete sa bližnjima – u radosti, zdravlju, miru, slozi i dobrom raspoloženju i sa odlučnom rešenošću da ćemo – zarad sadašnjih i generacija koje dolaze, nastaviti da stvaramo uslove za jos bolju i napredniju budućnost svih naših građana i naše zemlje”, poručila je Joksimović.

Ministar finansija Siniša Mali čestito je praznik Hristovog rođenja, sa željom da ga građani provedu sa najmilijima, u sreći i blagostanju.

“Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha i radosti, ali i praštanja, poštovanja i razumevanja. Uz nadahnuće ovog praznika, a to su pre svega zajedništvo, mir i sloga, otvorena su nam vrata ka boljoj budućnosti”, navodi se u čestitki ministra Malog. irektor Uprave čestitao Božićne praznike i Novu 2020. godinu

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević poručio je da treba negovati čovekoljublje i bratoljublje.

“Neka nam reči Svetog Jovana Zlatoustog da je Bog pripremivši sebi hram sveti, kroz njega u naš život uveo nebeski način življenja, budu nadahnuće da uvek i nepokolebljivo pokazujemo da smo narod Božiji, negujući najveće vrline čovekoljublja i bratoljublja”, naveo je Radojević. On je podsetio da smo u godini za nama obeležili veliki jubilej, osam vekova autokefalnosti naše Crkve, nedvosmisleno svedočeći svoju pravoslavnu i svetosavsku tradiciju.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor poželeo je da božićni praznici u domove unesu ljubav, toplinu i radost, donesu zdravlje i slogu.

“Posvetite vreme svojim najbližima, otvorite srca, verujte u sebe, u dobro u ljudima. Prigrlite svoju veru, pomozite onima kojima je pomoć neophodna, štitite i čuvajte svoje najbliže”, poručio je Pastor.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Božić svima koji taj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru, da praznik proslave u miru, sa svojim porodicama i prijateljima.

“Neka ovaj najradosniji praznik podseti i pozove pravoslavne hrišćane na sabornost i ujedinjenje, i neka svima donese mnogo sreće, zdravlja i uspeha”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović čestitala je Božić patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima.

“Ovaj praznik treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge”, navela je u čestitki Paunović.

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Marinković poručio je da se približavamo najvećem hrišćanskom prazniku, rođenju Isusa Hrista.

“Ovo su dani kada naša srca i duše ispunjava sreća i nada novog života i kada jedni drugima treba da pružamo ruku praštanja”, kazao je Marinković.


Tanjug