TUTIN – Potpredsednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić posetio je opštinu Tutin i tom prilikom se susreo sa predsednikom opštine Tutin Kenanom Hotom i njegovim saradnicima.

Potpredsednik Salkić je na sastanku rekao da Bošnjaci u Sandžaku i Bošnjaci u BiH trebaju jačati međusobne odnose.

„Bošnjaci gde god da su u svetu jedan su narod i trebamo se tako ponašati. Raduje me razvoj Sandžaka i razvoj opštine Tutin. Voleo bi da opština Tutin ojača svoje odnose sa opštinama u BiH, da se realiziraju zajednički projekti i da saradnju proširimo i na nivo kulture, identiteta, sporta i svih drugih oblasti. Ja stojim na raspolaganju da pomognem u toj saradnji.“ – rekao je Salkić.

Predsednik opštine Tutin Kenan Hot je istakao da je važno što je sa gospodinom Salkićem razgovarao o ključnim pitanjima za Bošnjake u Sandžaku i BiH.

„Važno je da prenosimo poruke mira, stabilnosti te da promovišemo vrednosti suživota u Sandžaku, Srbiji i BiH. Nadam se da ćemo uspeti da uspostavimo još veću saradnju sa BiH na svim poljima.“ – istakao je Hot.

Potpredsednik bh. entiteta RS boravi u višednevnoj poseti Sandžaku tokom koje će posetiti predstavnike lokalnih samouprava, Bošnjačkog nacionalnog veća te učestvovati na konferenciji povodom 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Veća dr. Fuad Baćićanin, predsednik Izvršnog odbora BNV dr. Hasim Mekić te sekretar Mirza Hajdinović.


indeksonline.rs/BNV