NOVI PAZAR – Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je čuvenog novopazarskog buregdžiju Nakija G. (60) na devet godina zatvora zbog toga što je u više navrata tokom 2018. godine obljubio tada dvanaestogodišnjeg dečaka. On je proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela obljuba sa detetom, za šta je propisana kazna od pet do 12 godina zatvora.

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Pazaru i odbio zahtev Višeg tužilaštva, koje je zastupao Adnan Baćićanin, koji je tražio veću kaznu i branioca Borivoja Borovića koji je tražio oslobađanje svog klijenta.

Naki G., čuveni buregdžija i pekar u Novom Pazaru, uhapšen je u septembru 2018. godine zbog sumnje da je tokom avgusta i tog meseca u nekoliko navrata obljubio maloletnog dečaka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dečaka, koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvodio do periferije grada i popularnih izletišta gde ga je prisiljavao da ga oralno zadovolji, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem.

Nakon nekoliko nedelja torture dečak je sve ispričao roditeljima koji su obavestili policiju.

Hapšenje i suđenje vlasniku najčuvenije buregdžijske radnje u Novom Pazaru mesecima je bila tema koja je intrigirala javnost i izazivala podele na one koji su bili ubeđeni u njegovu krivicu i one koji su verovali da je nevin.

Blic.rs