NOVI PAZAR – Rad Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara prilagođen je uslovima vanrednog stanja i usklađen sa merama i zaključcima Vlade Srbije.

“Doneta je odluka da šalteri ne rade. Gradska uprava je na samom početku postupila u skladu sa odlukom i obevestila građane o mogućnostima za podnošenje zahteva, kao i načinima postupanja u cilju ostvarivanja njihovih prava. Odlično funkcioniše usluga elektronske pisarnice, ljudi se obraćaju, baš kao što maksimalno koriste usluge telefonskog i zakazivanja putem maila”, rekao je načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić. Iako je rad u prostorijama same uprave sveden na minimum, sve, prema rečima načelnika, dobro funkcioniše.

“Iskoristili smo odredbe Zakona o radu koje u određenim uslovima omogućavaju rad od kuće i naši službenici na taj način svoje obaveze izvršavaju u potpunosti. Određeni poslovi jednostavno ne mogu i ne treba da stanu. Prvenstveno se to odnosi na planiranje i izgradnju, rešavanje urbanističkih problema. Izuzetna je dinamika i u Odeljenju za društvene delatnosti, gde se takođe zahtevi brzo rešavaju. Posebno je na to uticala mera Vlade Srbije koja se tiče već stečenih prava korisnika. Svim korisnicima usluga socijalne zaštite kojima je zaključno sa 15. martom isticalo neko pravo, to je pravo automatski produženo”, kazao je načelnik GU Džemil Divanefendić, ističući da je rad Uprave usklađen i sa preporukama Gradskog štaba za vanredne situacije.

“Na Gradsku upravu je pao priličan teret organizovanja rada gradskih preduzeća i ustanova tokom vanrednog okolnosti. Inspekcije službe su sve kapacitete usmerile ka realiaciji zaključaka i naredbi Štaba koje se tiču ograničavanja ili zabrane obavljanja određenih delatnosti. Kontrinuiran je doprinos Odeljenja za stambeno – komunalne, Odeljenja za tehničke poslove, naročito u realizaciji dezinfekcije stambenih zgrada i komunikaciji sa upravnicima.

Neprekidno pružamo podršku CALL centru za pomoć starijim sugrađanima”, zaključio je Divanefendić, ističući da su svim zaposlenim koji posao moraju obavljati unutar zgrade GU, obezbeđeni uslovi za rad u potpuno bezbednom okruženju. U tom cilju, obezbeđena su dezinfekciona sredstva i adekvatna zaštitna oprema.