BEOGRAD, 10. maja (Tanjug) – Na putu Jošanička Banja – Kopaonik, od sutra pa do 31. jula zbog radova će biti obustavljen saobraćaj.

Alternativni putni pravac za Kopaonik: Biljanovac – Raška – Rudnica – Koponik, a iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik, saopštilo je danas JP “Putevi Srbije”.

Na putu Batočina-Kragujevac, kroz naseljeno mesto Batočina – u toku su radovi na izgradnji nove trake i rekonsturkciji postojeće. Od benzinske stanice „Knez petrol“ do česme u Batočini naizmenično propuštanje vozila desnom trakom, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na ostalom delu gradilišta, saobraćaj se odvija dvosmerno uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na putu Bašaid-Melenci, od sutra do 23.majq, od 07.00 do 16.00 časova, radovi na mašinskom krplhenju udarnih rupa. Naizmenično propuštanje vozila.

U toku je na auto-put E-75, redovan godišnje pregled sistema u tunelima „Predejane“ i „Manajle“:

– do 19. maja je obustavljen saobraćaj u levim tunelskim cevima tunela „Predejane“ i „Manajle“. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno desnim tunelskim cevima,

– od 19. maja do 31. maja saobraćaj će biti obustavljen u desnim tunelskim cevima, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno kroz leve cevi navedenih tunela.