NOVI PAZAR – Još jedan krak Ulice Ive Andrića u naselju Paralovo je asfaltiran. Meštani, koji ovde žive kažu sada imaju mnogo bolje uslove za život, te da su postavljanjem asfalta rešili sve dugogodišnje komunalne i infratsrukturne probleme sa kojima su se suočavali.

Ostalo je da se asfaltiraju još dva kraka Ulice Ive Andrića, pa da ulica bude kompletno infrastrukturno sređena. Ovo je jedna od najdužih ulica u gradu.

„Gotovo smo u svim ulicama gde smo radili asfalat prethodno uradili podzemne instalacije. Ulica Ive Andrića je skoro pa završena u potpunosti. Nadamo se da će se građevinska sezona intezivirati, jer je kako zbog situacije sa korona virusom, tako i zbog loših vremenskih uslova bila otežana i da ćemo svih 65 planiranih ulica uspeti da uradimo do kraja leta“, rekao je direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović.

Novopazarski putari za asfalt počeli da pripremaju i Ulicu Stane Bačanin, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, koji je danas obišao gradilište radi se i u Svojboru, u Ljubljanskoj, u Ul Nurije Pozderca, Emina Redžepagića, u Muru. Osim na gradskom području, radi se i na seoskom u Jasenoviku u Požegi, Bajevici i u Tranavi prema Osoju.